måndag.

Jag ska berätta för er att det kändes himla konstigt idag efter skolan, att inte behöva öva någon korre. Ingenting. Man fick ju till och med fara hem om man ville. Men tråkigt var det. Riktigt tråkigt. Inga 9 timmars pass som de här två veckorna som gått.

Jag ska boka sal varje dag efter skolan och bo där några timmar, och bli bättre på allt vi lär oss.


street star

Underbaraste helgen!



Fredag.
Jag och Katja hjälpte Daniel att rigga upp vår BA STREET monter. Sen var det några timmar tills vi skulle battla så vi gled runt och var nervösa. Klockan blev 17 och battlen satte igång med ordningen Locking, Popping, Hiphop & House. Vilka stört duktiga dansare.

Jag kan fortfarande inte förstå att vi vågade. Helt fantastiskt! Men vilken känsla efteråt. Jag vet inte om jag tänker posta filmen. Jag var så nervös så jag knappt lyssnade på låten så låt off beat känns det som. Och samma steg hela tiden såklart.
MEN det borde inte gör något för jag vågade ju faktiskt. Ska överväga saken.

Bild tagen från stora läktaren. Domarbordet var nedanför dj bordet och kameran.

Lördag
Genrep 08.45 inför "Dance School Challenge". Kl 13 körde tävlingen igång och det var väl typ.. 13 skolor med kanske. Det var så sjukt roligt! Kanske kommer film på det snart. Och David från Bounce i juryn.. hoho ögongodis.
En dansskola från Göteborg vann, ingen tvekan om saken för fyyyyy holis vad bra dom var.


For hem, vilade duschade och åt.
For tillbaka och stod i vår monter samtidigt som vi kikade på finalerna.

Posade med Benny Ninja (jävlar vad feminin har är). Hans hand är enorm och spretig som ni kanske ser om ni tittar på min höft. Men sjukt cool han är när han kör voguing.



Körde cypher med två snubbar som var jätte duktiga på footwork. Jag och Anny ville impa lite i cyphern såklart. Så vi körde vår locking-klapp-combo.

När vi var klara stod Khan (en av domarna som är lockare) plötsligt brevid oss och såg nöjd ut och skrattade. Han och en av snubbarna körde lite popping freestyle tillsammans, det var fränt. Och jag var uppspelt. Det är inte ofta man får dansa och presentera sig för en sån sjuk dansare.


Jag och Joaquin (som vi haft i Hype)

Jenny den snygge. Vi vart sponsrade av Jumpin, så nu har vi alla varsin i garderoben.


Street Star afterparty på East. Tänk er alla dansare på samma ställe. Med locking och house golv. House musiken var så jäkla skön och alla dansade så sjuuukt. Hihihihi.
Gulleälsklingar!

adrenalin. någgi så sjukt

jag har tagit lektioner i 3 terminer, och nu vågat battla på Street Star. Skandinaviens största battle. Jag är så jäkla stolt över mig själv.

Film kanske kommer.. kanske.


imorgon. Imorgon!


jennie-nicco-erica-kärlek


tisdag

Modernt.
Jag är så glad över våra modernt lektioner. Det känns redan som jag blivit lite längre i bakre låren när vi gör alla dessa teknikövningar. Jag älskar läraren och det kommer nog hända mycket den här terminen.

Hiphop med Daniel.
Vi körde freestyle som uppvärmning. Daniel slog igång massa olika låtar och så skulle vi veta vilka/vilken artist det var. Sen körde vi cypher (ring) och det gjorde ju mig ännu mer nervös inför street star. Så fort man är ensam som freestylar och andra kikar så låser det sig.

Vi körde korre också, till Busta låten som jag postade för någon dag sen. Sen visade vi den i grupper på 3, och Daniel sa vad var och en behövde förbättra.

Sen övade vi såklart till School Challenge, imorgon ska vi visa korren och allt för Daniel. Det lär bli hiss.. eller diss. Nice eller bajs så att säga.

David från Bounce..

ska vara domare på lördag när vi tävlar i "Dance school challenge". Han är typ. Dösnygg. Och askalas på att dansa. Maaaaaah som Jenny skulle sagt.


har varit i skolan från 09.00 - 19.00

1,5h modernt. 1,5h hiphop med Daniel. Repade mellan 12.15- 16 typ. Hängde i en timme med fina bruds. Sen tog jag kvällskurs med Daniel i 1,5h.
Godnatt.

det här dämpar ju inte nervositeten direkt



Jag DÖR. Jag är så jävla nervös. Men det ska bli så himla roligt. Jag förstår inte att jag ska battla inför så mycket folk och på typ skandinaviens största battle. Det är bara jag och Katja från klassen som har vågat anmäla oss. Det känns lite oroväckande. Och så live sändningar på SVT PLAY. Gosh vad jag ska klappa mig på axeln efteråt och vara stolt.

Klass-battlen (dance school challenge) är inte lika nervöst. Men hela helgen kommer ju bli helt fantastisk. För att inte glömma bort efterfesterna. Hehehe.

sökte efter recept på soppor


Grattis annas pappa, jerk!

Just nu sitter jag hos min älskade Anna. Hon har bjudit mig på en fantastisk middag och nu kikar vi på Sex and the city. Jag älskar henne och hennes pappa fyller år idag, så stort grattis på dig Jerk!

iväg till skolan för att öva inför dance school challenge



som modernt läraren skulle sagt.


fruktstund, planering & sponsring

Daniel skrattar oftast åt oss när vi sitter i en ring och äter mellan klasserna. "Fruktstund" som han kallar det.

Jag kanske har glömt att berätta det här. Men på Street Star (streetdance festivalen som jag ska vara med och battla med Katja) så kommer det även anordnas en "Danceschool challenge". Det innebär alltså att dansskolorna i Sverige battlar, med koreografier alltså.

Det kommer bli awesome! Dessutom har älskade Nicco fixat sponsring. vi kommer FÅ varsin JUMPSUIT, onepiece, sparkdräkt eller vad man kallar dom. Inte alltså bara låna varsin, utan få en. Jag kommer bo i min varje dag tror jag.



hjärnskrynklare


ny lärare i jazz

Adrienne Åbjörn
'Adrienne är utbildad på Balettakademiens dansarutbildning och utbildad SAFE aerobic- och styrketräningsinstruktör. Idag arbetar hon dels som danslärare och dels som dansare och koreograf. Adrienne har medverkat i musikalen Cats, olika musikvideos och som bakgrundsdansare på events och i TV-produktioner. Adriennes lektioner innehåller allt från lyrisk jazz till streetjazz med olika typer av musik som pop, hiphop, soul och jazz.'

”Jag är en väldigt fysiskt stark dansare och mina klasser är fulla av energi, fart och glädje. Tempot är högt och träningsvärk är att räkna med. Målet är att bygga upp styrka och få kontroll över kroppen. Viktigt är att ha roligt, våga ge järnet och våga dansa, dansa, dansa!”

ny låt - ny korre

Idag har vi börjat lära oss en ny koreografi med Daniel. Jag gillar korren och låten är schön. Jag som älskar Busta.

Låten för er som har Spotify (vi börjar vid typ 0.20)
Busta Rhymes – As I Come Back'

För er som inte har Spotify så kan ni lyssna här, men den är asdålig kvalité.


korrade till DANCE SCHOOL CHALLENGE

då någon fick idén att det skulle göras en cykel..

rast i skolan


ny termin, ny lärare i modernt

SKÖNT!

Modernt.
Ny lärare: JEANETTE BOLDING.

Nu kommer vi jobba mycket mer med teknik jämfört med förra terminen. Nivån steppas nog upp ganska bra nu. Det gick bra idag. Vissa grejer var svåra men jag tror jag kommer lära mig jätte mycket av henne.

På Daniels lektion gick vi igenom terminen. Vilka lärare vi ska ha och vilka veckor, streetstar och battles, slutshowen och vad vi ska göra på hans lektioner. Vi kommer ha han i 3 veckor varje dag nu, det känns fint!

åland - stockholm

Sista dagen hemma på kobben. Imorgon börjar skolan igen och jag är så himla pepp för terminen.
Vi kommer ha nya stilar, tex popping, breaking, house osv. Nya lärare i modernt och jazz och baletten kommer bytas ut mot teater. Det kommer anordnas en till BA STREET battle som vi troligtvis kommer delta i. Sen har vi Street Star runt hörnet och vår egna föreställning till våravslutningen.

Första veckan kommer bli tung som tusan såhär efter lovet, men tror man kommer i form ganska snabbt igen.
När det kommer till kvällskurser ska jag nog ta Daniels hiphop, Joaquins hype, kanske house, och sen någon mer feminin stil. Lite kvinnligt gillar vi ju ;)

det nya året börjar så jäkla fint

.har fått sommarjobb
.har tagit mod till mig och kommer battla på street star
.kommer även battla i 'klass-battlen' på street star
.jag är så jäkla pepp inför terminen och alla nya utmaningar
.jag har fått ett erbjudande, så ni kanske ser mig på tv4 i vår ;)

Jag känner att det här året kommer bli hur fint som helst!

anmäld till street star!

och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Håller på att av nervositet redan!
Jag tror inte jag förstår själv hur stor den battlen är. Man battlar inte själv utan man ska vara två. Så jag och klasskompisen Katja ska köra ihop och vi heter "Team Katja & Erica" haha.

Jag känner att jag kommer göra bort mig ganska hårt. Och göra samma steg hela tiden. Inte så konstigt när det är så sjuuukt mycket folk som kikar. Men ändå, tänk efteråt. Helvetes jäklar vad stolt jag kommer vara att jag vågade!


STREETSTAR.se



saknar klassen så mycket jag måste byta bakgrundsbild



dessa drömmar


längtar till sommaren! (till fotbollen såklart)


hejdåhejdå

En vecka kvar på lovet.
Idag for syrran tillbaka till Jönköping. Sorgligt enligt mig då hon inte kommer hem innan sommaren. Jag ska banne mig ner till Jönka någon helg.

onsdagskvällen


blir så glad av den här filmen

Plus att det är min favoritlåt.

sol och bad, yes please.

Jag är i behov av sol och värme. Nu. Jag skulle vilja resa en bit bort, bara för att få sola och bada liiiite.

ursäkta för den dåliga uppdateringen

Men jag har inte så mycket att dela med mig av just nu. Men snart börjar skolan och då lovar jag att det bättre :)

det perfekta tidsfördrivet

Det kan bli lite långt om dagarna just nu. Eller iaf dom dagarna jag inte har någon bil.
Men så idag kom jag ju på att min gymmaskin står ute i garget. Så nu har jag och brorsan släpat in den.

Nu jäklar ska det pumpas!



nyår


RSS 2.0