de små framstegen som blir total lycka.

Idag har varit en bra dag, något jag verkligen behöver just nu.

Morgonen började med jazz. Det gick hyffsat men kroppen kändes jätte trött av någon anledning.
Men man ska inte klaga, kan alltid vara värre!

Andra lektionen hade vi Damon, och vid det här laget vet man att man kommer bli på bra humör av hans lektioner. Vi hade boogaloo och popping. Det är svåårt. Men älska ändå!

När jag svettats klart lunkade jag ner till stan och hängde med mamma som var på besök från Åland över dagen. Vi åt lunch, shoppade och sen fikade vi i solen. Det var mysigt.

Kom nyss hem från gymmet. Och jag är tillfälligt så jävla lycklig! Jag märker sakta men säkert hur mycket vigare jag blivit. Innan jag började BA var jag jäkligt stel, så blir det när man spelat fotboll hela livet. Men nu älskar jag att strecha, ivf på gymmet i lugn och ro.

Vi pratade om spagat häromdagen i klassen. Jag har inte strechat spagat på länge, men testade idag på gymmet när jag var riktigt varm. Och gosh jag vart så uppspelt av resultatet, tror jag tänjde 5ggr på varje ben.

Lycka är att se sina framsteg.

en helt okej tisdag

"Hejsan bloggeeen"..
Ehm. Jag mår fortfarande lite illa och har ont i magen lite nu som då. Men allt börjar kännas lite bättre.

Var i skolan idag. Modernt och house stod på schemat.

Moderna lektionen var som vanligt. (lagom tråkig, konstiga övningar, förvirring till max osv). Jag gillade förra terminens modernt lektioner jätte mycket. Då gjorde vi improvisations övningar och byggde egna kombinationer osv. Men nu, nu gör vi bara teknik. Alla övningar innehåller så sjukt mycket teknik, men jag förstår det inte. Alltså jag känner verkligen att jag gör fel. Men jag vet inte heller hur jag ska göra det rätt. Svårt det där.

Men sen hade vi house med Maggie! Hihi jag gillar det. Det är svettigt och kul. Men svårt!
Vi lärde oss lite grejer först, och sen gick vi ihop i par och freestylade/lekte med det vi hade lärt oss.

Det är svårt att freestyla house när man inte riktigt.. kan det :p
Men det ska snart kännas bättre! Roligt är det ivf.

(bild från Jouste Debout scandinavia (streetstar)


skitmåndag

Ber om ursäkt igen för dålig update och tråkiga inlägg. Har en lite dålig period i livet nu så det blir inte så mycket skriverier.

I måndags hade vi modernt första lektionen. Jag hade så ont i magen och mådde illa så jag satt på moderna. Jag ska berätta för er att ibland kan det suga så stort att gå till skolan när man är lite nere psykiskt. Himla konstigt då man ändå gör det man älskar i skolan.

Men att ta sig upp ur sängen och veta att man måste prestera och göra sitt yttersta på en lektion som man egentligen inte gillar. Det kan vara så sjukt tungt. Moderna lektionerna är absolut värst för mig.

Men sen hade vi rytmik med Damon Frost. Han är helt fantastisk och han får en att le vare sig man vill eller inte. Han är nog den bästa läraren vi haft hittills. Kärlek till honom.

what to do, what to do.

I know I can't take one more step towards you
cause all that's waiting is regret.

friiday

Har nyss kommit hem till Åland. Vi hade teater och house idag i skolan.
Teatern var faktiskt kul. Det är oftast lite jobbigt och trögt i början när man vet att man kommer måsta spela upp olika känslor/karaktärer osv. Men det lossnar ganska snabbt och det brukar bli förbenat kul!

Housen var svettig, svår men för jäkla kul! Damn det är svårt att få till det. Det är inte ens att tänka på att få det snyggt nu, bara få till det rätt.

Hihi längtar till nästa vecka!



Ny lärare 2

I House. Maggie Aulin.
Hade första lektionen med henne idag. Vi dansade inte utan hon berättade housens historia and such. Det är intressant att veta lite historia i alla stilar, så får man en bild av hur det uppstod och hur det har förändrats/utvecklats.

Jag ska banne mig bli så pass bra på house, iaf så pass mycket att jag kan dansa och känna mig bekväm i det.

Ny lärare 1

I måndags hade inledde vi våran period med Damon Frost. Vi kommer ha 3 olika stilar med honom: Popping/booglaloo, street/funk och sen rytmik.
Vi hade rytmik i måndags. Maaama vilken hjärnjympa. Han är så sjukt musikalisk så man blir ställd!


ny kärlek

Jag har lyckats sträcka mig. It sucks! Stå, sitta, gå - allt tar lika ont.
Idag hade vi Maria Kim som vikarie på jazzen. Dansade till den här låten (eller dom andra, jag kunde inte):

Rebekka Karijord – The Noble Art Of Letting Go

Sen hade vi house med Sanchez. Han är min nuvarande idol och kärlek! Han var med på battlet i lördags, i varje stil! (popping, locking, house, hiphop och breaking) Helt sjuuuukt!

Jag filmade massa steg och korren och allt så ska jag lära mig sen när jag kan röra mig!
Hoppas ni har en fin vecka!

ba battle

Igår var det BA Street Battle på skolan. Det var riktigt lyckat och det var grymma dansare med. Man kunde battla i house, popping, locking och new style.
Vi var 24st som var med i new style, och jag kom bland dom 8a bästa! Hihihi jag är jätte glad över det.

När det var min tur att köra så bytte Dj Prime låt, till en låt som jag älskar!
Majors – Fiyaah / The Bass

Det var jäkla skönt att få en låt som man faktiskt kan utantill kan jag berätta för er :)

Egentligen skulle 8 gått vidare men det vart lite tight med tiden. Så dom var tvugna att banta ner det till 4st.
Men dom sa sen: "Om vi skulle haft tid skulle även de här 4 gått vidare.." och så sa dom Erica, hihihi nöjd!
Har glömt kamerasladden på Åland, så kanske lägger upp filmen till helgen. (Kanske som vanligt).

fredags-vikarie

Daniel har i princip lämnat oss för gott så vi hade vikarie idag igen, men jag gillart! Vi hade Isse idag. Freestylade igen, det gick skit. Men det var ändå roligt och jag lärde mig saker.

Imorgon är det BA Battle. Känner mig lite opepp, tyvärr. (Har en lite negativ dag idag, förlåt). Men det kommer nog bli roligt!

Isse kör andra solot.


Vikarie

Idag hade vi Akira som vikarie. Jag dog lite lätt när jag såg honom dansa, vilken man!
Vi hade improvisations-klass och det är inte ofta som lärarna kommer runt och improviserar med oss. Men det gjorde denne, hohoooo! Ni kanske känner igen honom från Floorfiller eller Talang (han kom på 3e plats tror jag han sa).



För övrigt så har typ halva klassen farit iväg till Juste Debout i Paris idag. Åååh avundsjuk.
Street Star som jag var med och battlade i, var "Juste Debout Scandinavia". Så nu är det the grand finale i Paris!

Nu ska jag äta något och sen iväg till Friskis och gymma!

Lunch

Sitter i skolan nu, har nyss ätit lunch. Är trött i kroppen efter gårdagen och efter dagens jazz och improvisations klass. Vi hade Markus idag igen så det har varit grrreat! Körde mycket individuell freestyle med han gav oss mycket olika saker att jobba med, är pepp inför lördag!

ett eller två

Idag på hiphopen hade vi vikarie: Markus från Soul Sweat. Jag måste säga att jag lärde mig ett annat tänk när det kommer till improvisation.

Vi delades in små grupper, och så sa någon ett ord till mig och så skulle jag improvisera till det ordet. Fri tolkning. Jag fick typ orden: röd, lealös, extas osv.
Det var fantastiskt! Man kommer ur sitt vanliga rörelsemönster och tänker inte alls på samma sätt på stegen, utan mer på känslan. Andra ord som folk fick var typ: skåp, gangster, ipod, tv-spel, lampa osv.
Det blev fränt när man freestylar hiphop med orden måste jag säga. Att det är inte blir modern impro tex.

Så till BA Battle som är på lördag, ska jag komma på något ord! Ett eller två.

Ikväll har jag varit på gruppträning 1h, styrketränat lite efteråt, spenderat lite tid på löpbandet och stretchat typ 40min. Nu är jag mest skön i kroppen!

måndag efter lovet

Jajja I´m back!
Idag hade vi modernt och hiphop i skolan.

På hiphopen hade vi Daniel och vi körde enbart freestyle-träning i 1,5h. Det var en riktig skit-freestyle-dag idag. Alla har vi såna ibland och det går säkert bättre imorgon (vi kommer ha freestyle-träning hela veckan).

Sen tog jag Daniels kvällskurs i hiphop, dock hade vi vikarie och gosh vilken man!
Han lyckades verkligen dra fram glädjen måste jag säga. Ibland glömmer man hur roligt det är när det alltid (enligt mig) är så svårt. Men Alvaro (vikarien) var en guldprick!


Här är låten vi körde korre till:




Lördag

Nu kära vänner, är det dags för mitt första blogginlägg från min nya telefon (tack, Johanssons pojken)! Så nu kan jag uppdatera er direkt om det händer något intressant i mitt liv. På måndag börjar skolan igen och då är det en vecka med freestyle-träning. På lördag är det BA Street battle!

RSS 2.0